الفراخ المشوية فى الفرن
1- تنظف الفرخة وتقطع اربعة
2-يتم عمل خلطة توضع على الفراخ ويفضل ان تتركيها فى الثلاجة ليلة كاملة بس للمستعجليين تترك مدة لا تقل عن ثلاث ساعات والخلطة هى:-
1-بصلتين كبار يقطع ترنشات ويضرب فى الخلاط
2- بضع فصوص ثوممقشرة
3-ليمونة معصورة
4-معلقة كبيرة خل
5- بهارات (فلفل اسود-كمون -ملح -قرفة مطحونة -اى بهارات عندك)
6- لو عندك زبادى حطى معلقتين كبار ذبادى
ثم نضعها على الفراخ ونتركها ليلة كاملة
3-نحضر قالب ونقشر بطاطس ونقطعها دوائر بس متكونش رفيعة جامد
4- نضع التتبيلة اللتى على الفراخ والفراخ على البطاطس ونتركها ربع ساعة
5-ثم نضعة معلقة سمنة
6-ونذودها بالماء ونضعها على البتوجاز ونغطيها ونذمدها ماء ثلاث مرات كاما تقل المياه ثم نوطى وندخلها الفر ن حتى تحمر من فوق
7- او ندخلها الفر ن من البداية ونذودها
ان شاء الله هتعجبكم وخصوصا الصوص بتاعها لذيذ قوى متنسوش تدعولى