لعمل بطاطس مقلية نحضر البطاطس ويتم تقطيعها الى شرائح ثم نرش عليها الملح او اى نكهة عليها مثل الخل مثلا وتتركيها ربع ساعة بدون ماء سوف تصرد ماء .
ثم نحضر شوية نشا ونرش عليها ثم نسخن الزيت ونبدأ القلى ولما يتم القلى انشل البطاطس على مناديل ورق لتمتص الزيت.
2-لعمل بثنجان مقلى نقطع البثنجان ثم نتبله بالملح ونرش عليه شوية دقيق او عند القلى نقلبه على الوجهين فى الدقيق ونبدأ القلى بعد تحضير الزيت ولا نضعه فى ماء نهائيا لان الماء يجعله يمتص زيت اكثر . ومتنسوش بعد القلى يوضع على مناديل ورق.
ومتنشوش تدعولى وياريت اشوف ردودكم